Waarom kiezen voor een Circulair Concept?

Waarom kiezen voor een Circulair Concept?

Reduse, Reuse, Recycle

Waarom kiezen voor een circulair concept?

Wij geloven in de kracht van eerlijke en duurzame kinderkleding m.a.w. Slow Fashion. Dat betekent niet alleen dat we kledingstukken selecteren die gemaakt zijn van milieuvriendelijke materialen, maar ook dat de productie ervan eerlijk en verantwoord verloopt. 

We kiezen voor een circulair concept♻️omdat je als ouder het beste wil voor je kinderen, en dit betekent niet alleen zorgen voor hun comfort en veiligheid, maar ook voor een gezonde en duurzame toekomst voor hen.

Een manier om hieraan bij te dragen is door verantwoorde keuzes te maken bij het (in)kopen van nieuwe kinderkleding en het (meermaals) hergebruiken ervan, dat we met trots 💕"Preloved" 💕noemen! 

Preloved is hip, universele taal, liefde en zorg dragen én bovenal een slimme keuze voor onze toekomst!

Circulair Concept Kinderkleding 

We leven in een wereld waarin we voorzichtig moeten omspringen met onze grondstoffen, wist je bijvoorbeeld dat:

  • 10.000 liter water nodig is om een outfit (jeans, T-shirt) te maken?
  • Er jaarlijks 85 miljoen bomen worden gekapt om stoffen te maken? (30% daarvan uit oerbossen en bedreigde gebieden)
  • 10 % van de CO2—uitstoot door de kledingindustrie wordt veroorzaakt?
  • Er in België jaarlijks 170 miljoen kilo kleding en textiel weg gegooid wordt?
  • Er slechts een kleine 10% hiervan op de tweedehandsmarkt terecht komt?

Er is dus nog veel werk aan de winkel. Naast het bouwen aan een toekomst voor onze kinderen blijft er vaak niet veel tijd over om, als ouder zelf te kleine kleding te verkopen. Met Hej Fika vinden we dat iedereen, elke ouder en elk kind toegang moet krijgen tot toffe, kwalitatieve en eerlijke kleding.

Bedenking:

We krijgen vaak de vraag waarom we gestopt zijn met het online verkopen van onze Preloved Kleding. Want ja, waarom eigenlijk? Dat is zakelijk gezien, in de wereld van E-commerce toch een domme keuze?, hoor ik jullie denken 🤔 

Wel dat is en was een bewuste keuze! Meer en meer bereikt onze missie, lokale mama's uit de buurt die vol enthousiasme mee springen in ons verhaal! Waardoor het werk om alles online te zetten niet opweegt tegen de blije gezichten in de winkel. We genieten van de babbels in de winkel en willen terug naar een 'Fika omgeving', waar mensen samen komen. Trouwens het bespaart ons een hoop verzendingen en dus minder uitstoot en beter voor het milieu.

Op naar nog vele "Fika" momentjes zou ik zeggen  ☕

Terug naar blog